Kürşad Zorlu, Deprem Bölgesindeki Gayrimenkul Satışlarını Sordu, Yaklaşık 140 Bin Gayrimenkul Satıldığı Cevabını Aldı
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Güçlü; Deprem bölgesindeki taşınmazların satışına ilişkin sunduğu soru önergesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan gelen yanıtı paylaştı. Zorlu’nun paylaşımına göre; Depremin yaşandığı 6 Şubat’tan 10 Temmuz’a kadar Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye’de yaklaşık 140 bin konut satıldı. Strong, “Vatandaşlarımıza destek olacak programlar bir an önce devreye alınmalı. Neden bu kadar konteyner atıl durumda tutuluyor?”
İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Şiddetli; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sunduğu soru önergesinde deprem bölgesindeki taşınmazların satışının ayrıntılarını sordu.
Zorlu, bakanlığın cevabını sosyal medya hesabından paylaştı. Zorlu’nun paylaşımına göre, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye’de yaklaşık 140 bin konut satıldı.
Zorlu’nun paylaşımı şöyle:
“Deprem Bölgesinde Arsa Satışı ve Konut Sorunları…
6 Şubat depreminin yaşandığı 11 ilde nüfus hareketliliğinin yarattığı demografik sorun dikkate alındığında, 06.02.2023 ile 10.07.2023 tarihleri arasında meydana gelen gayrimenkul, arsa vb. Satış süreçlerinin durumunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sordum.
Bakanlıktan gelen cevap yazısında, 06.02.2023-10.07.2023 ortasında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye illerinde tespit edilen kayıtlarda inşaat irtifak/kat mülkiyeti kurulmuş ve satış süreci gerçekleşmiştir. taşınmaz sayısı, arsa türü, arsa vb. Satış işlemi gerçekleştirilen taşınmaz sayısı 55.727, arsa türü, arsa vb. satışı yapılan ve satış işlemi gerçekleştirilen taşınmaz sayısı ise 83.816 adettir. .
Yıkılan binalar ve konut sorunları nedeniyle kiralar ciddi oranda arttı. Yıkılmayan binalarda kiracılar kat kat yüksek kiralarla karşı karşıya kalıyor.
Bu vatandaşlara destek olacak programlar derhal hayata geçirilmelidir. Neden birçok konteyner atıl durumda tutuluyor?
Yabancılara konut satışına asla izin verilmemeli, yasak devam etmelidir.
“Evlerin geri dönüşü için hızlı bir şekilde tamamlanması gerekiyor.”